Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Pylaros > Kefalonia

2023. március 10. - mandy004

myrtos_beach.jpgKefalonia védjegye kétségkívül a Myrtos Beach, a kis Pylaros falucskájának ékköve. Kijelenhetjük: mindenkinek, aki a szigetre utazik, legalább egyszer meg kell mártóznia a zöldellő öböl kristálytiszta vizében.

A sziget-szerte meglehetősen elterjedt állatok térben és időben egyaránt képesek meglepetést okozni hirtelen feltűnésükkel, de - a forgalom fennakasztásán túl - nem sok vizet zavarnak, sőt, kifejezetten békés jószágok.

A csupán 400 állandó lakossal rendelkező falu egyik különlegessége, hogy a szigeten forgatott “Corelli kapitány mandolinja” című sikerfilm stábjának “alaptáborául” szolgált a forgatás során. A lakosok büszkék is erre: a kávézók, éttermek falán számtalan fotó állít emléket az izgalmas időszaknak.

Az öböl hosszú, széles, fehér homokos-köves partján nyugágyak, mosdó, öltöző, büfé szolgálja az ide látogatók kényelmét, de a táj még így is megőrizte természetes, érintetlen hangulatát. A myrtos szó jelentése mirtusz: a partvonalat övező sziklafal szinte kör alakban, koszorút formálva magasodik az öböl fölé, a hegyről lefolyó csapadék révén mindig üdén, mint egy örökké zöld mirtusz-koszorú.myrtos_beach1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr5013867382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása