Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Anafonitria > Zákinthosz

2023. május 30. - mandy004

navagio_beach.jpgNavagio Beach egy olyan elszigetelt homokos öböl Zakynthos szigetén, melynek megközelítése csak hajóval lehetséges. A görög Navagio magyarra fordítva hajóroncsot jelent. Vagyis a sziklafalak mögé eldugott öböl az őt körül ölelő, valószerűtlenül kék színű tengerének ellenére furcsamód egy hajóroncsról kapta a nevét. A mára már Görögország védjegyévé vált strand igen gyakran szerepel képeslapokon. Egy állítólag csempészhajóként használt bárka romjai is megtalálhatóak a parton, melyet hatalmas mészkősziklák ölelnek körbe. A mélykék, tiszta tengervíz és a part különleges hangulata turisták ezreit vonzza minden évben.

A Zakynthos-i Navagio öböl egyben a bázisugrók kedvelt helyszíne is.

A tenger varázslatos kék színe onnan adódhat, hogy a fényjáték felerősödik, aminek oka valószínűleg a hófehér mészkőfalakról visszaverődő fény tükröződésében keresendő. A part fehér kavicsos, a kisebb kavicsoktól a diónyi-, vagy nagyobb méretűig, és hirtelen mélyülő. A tenger itt tényleg olyan kék, mint a képeken!navagio_beach1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr3714030082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása