Üdülőhelyek, nyaralóhelyek, amikről eddig csak álmodtál.

A világ legszebb üdülőhelyei

A világ legszebb üdülőhelyei

Agios Nikitas > Lefkáda

2024. február 26. - mandy004

agios-nikitas.jpgAgios Nikitas Lefkada északnyugati részén fekvő kistelepülés, a sziget fővárosától 12 km-re. Mindössze 140-150 állandó lakossal rendelkezik, így az év nagy részében csendes és nyugodt.

A nyári hónapokban a csend tovaszáll, amikor dimbes-dombos részre épült Agios Nikitas megtelik nyaralókkal és látogatókkal, akik előszeretettel barangolják be a festői kisvárost. Ebben az időszakban a tavaszi álmot alvó, nyugodt lefkadai településből egy csapásra nyüzsgő, élettel teli városka válik, ahol a tavernák szinte sosem üresek, és az utcákon mindig sétál valaki. Agios Nikitas könnyen elérhető Lefkadavárosból, a sziget nyugati partvonalán vezető főút mellette halad el. A város különlegessége, hogy az utcáira autóval behajtás csak külön engedéllyel lehetséges, így az Agios Nikitasba bejutás csak gyalogosan kivitelezhető. Mivel parkolóhelyekből nem épült túl sok a város körül, sokan a főút szélén állnak meg, ami nyáron nem mindig egyszerű feladat. A városka sétálóutcája a strandban végződik, ami szép látványt nyújt, azonban kis mérete és a látogatók száma miatt főszezonban zsúfolt is lehet. Az utcákon tavernák, bárok, szupermarketek várják a nyaralókat.agios-nikitas1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://legszebbnyaralas.blog.hu/api/trackback/id/tr3914293809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása